Bosna i Hercegovina

Dobrodošli na web-stranicu Internationaler Controller Verein (ICV) Bosna i Hercegovina!

ICV Internationaler Controller Verain - Međunarodno udruženje kontrolera krovna je organizacija koja okuplja kontroling stručnjake cijele Evrope.

ICV je osnovan 1975. godine, u cilju popularizacije teorijskih dostignuća u domenu kontrolinga kao i primjene samog kontrolinga u praksi.  Kontroling podstiče razmjenu iskustava i omogućava članovima rast profesionalnih kvalifikacija.  Trenutno ima više od 6.000 članova u više od 70 radnih timova. Svaka radni tim sastaje se nekoliko puta godišnjeu cilju održavanja održava specijalizovanih radionica.

Misija je udruženja - širenje kontrolerske svijesti i značaja kontrolinga, dijeljenje iskustava, prenošenje znanja među kontrolerima preko granica država, ali i kontinenata.

Teži se stvaranju prepoznatljivog načina i oblika djelovanja u svim ICV grupama kroz različite države, te promovisanju univerzalnih vrijednosti i koristi koje kontroling donosi.

Naglasak je na inovativnosti, kreativosti, dodavanju vlastitog doprinosa, upoznavanju iskustava drugih, povezivanju, međusobnoj podršci i vlastiom samorazvoju.

Prvi susret ICV radne grupe – Bosna i Hercegovina održan je dana 30.06.2012. Predsjednik radne grupe za Bosnu i Hercegovinu je gospodin Slavko Simić, kontroling trener/consultant Centra za unapređenje korporativnog upravljanja iz Banja Luke, Bosna i Hercegovina.

U pojedinim zemljama kao što su Njemačka, Švicarska ili Austrija, ICV postoji i djeluje već 40-tak godina i okuplja grupe najboljih kontroling stručnjaka iz najrazličitijih ekonomskih područja i privrednih djelatnosti.

Tim nastojanjima pridružila se i ICV Bosna i Hercegovina koja je sredinom 2012. godini započela svoj rad.

Radom ICV BiH stvoramo preduslove za generisanje poola znanja i resursa u oblasti kontrolinga. Iskustva kolega stečena u vođenju svojih grupa više od tri decenije predstavljaju osnovu za kreiranje ustanove za prenos know-how u domenu kontrolinga.

Prepoznali ste priliku za profesionalno usavršavanje! Mnogo više informacija o samom radu radne grupe ICV Bosna i Hercegovina možete dobiti na: http://korporativnoupravljanje.com/controlling/

Pridružite se i vi radu Međunarodne grupe kontrolera ICV-a.

Kontakt

Head of the Work Group

Ph.D. Slavko Simic
+387 (0) 65 927 323
bono{bei}blic.net

Aktuelle Termine

Vergangene Termine