3. ICV KONGRES CONTROLLERA 2015.

• Centralni događaj za controlling u Srbiji

• 12 sjajnih govornika iz prakse

• 350 controllera na jednom mestu

Na 3. ICV Kongresu controllera je prisustvovalo 350 controllera i finansijskih direktora. Kongres je održan u Beogradu, 20.5.2015. u hotelu Crowne Plaza. Glavna tema “Controller kao biznis partner” je privukla čitavu vojsku controllera zainteresovanih da čuju mišljenja i iskustva ovogodišnjih sjajnih govornika. Na Kongresu smo imali 12 sjajnih govornika iz prakse, koji su podelili svoje znanje sa kolegama.

1. Jovana Kondić, Head of controlling, MERCATOR S

Jovana je pokazala koja je uloga controllera tokom procesa integracije dva maloprodajna lanca – IDEA i Mercator S. Jovana je pričala o strategiji kompanije, organizacionoj kulturi, sinergiji i informacionim sistemima.

 

 

2. Milan Bukumirović, CFO, KNJAZ MILOŠ

Milan je objasnio ulogu modernog controllera. Po njemu, controller treba da ima 5 uloga: navigator, P&L gate keeper, performance booster, podrška, lider i inicijator promena.

 

3. Miša Lukić, predsednik, MMS COMMUNICATIONS

Miša Lukić je sinonim za marketing Srbije. Govorio je o profitu. Jednostavno je ostvariti profit, po Mišinim rečima. Trebalo bi da budemo Pro i Fit. Pro, znači Know How, a fit podrazumeva Know Wow.

 

4. Saša Trandafilović, načelnik Uprave za budžet, MINISTARSTVO ODBRANE

Pukovnik dr Saša Trandafilović je controller u uniformi. Kroz svoju prezentaciju nam je pokazao mnoge sličnosti između controllinga u kompanijama i Ministarstva odbrane.

 

5. Andreas Graf, CFO, VIP MOBILE SRBIJA

Andreas je objasnio kako izgleda digitalni controlling.

 

6. Aleksandra Paunić, Head of controlling, WIENER OSIGURANJE

Aleksandra je govorila kakav je controller kao biznis partner u oblasti osiguranja. Pored toga, pričala i o: controlling procesima, izveštajima, KPIs i planiranju.

7. Tatjana Lukić, Regional Director MBS Adriatics, Balkans, Baltics & CIS, MICROSOFT

Tatjana je govorila šta za nju predstavlja Sales controlling. Posao direktora prodaje je veoma izazovan, s obzirom da je odgovorna za 24 zemlje od Malte i Kipra do Mongolije i Uzbekistana.

 

8. Ljubomir Skupek, Head of controlling, RAIFFEISEN BANK

Ljubomir Skupek je otkrio kuda putuju controlling podaci. Zanimljivo prezentovanje Ljubomira su upotpunile šaljive rečenice vezane za controlling.

 

9. Nikola Petreski, Head of controlling, TELENOR

Nikola nam je opisao šta treba da poseduje controller da bi bio bolji biznis partner. Controller da bi bio bolji partner treba da ima: integritet, humbleness (skromnost) i jednostavnost.

 

10. Dalibor Jevtić, Head of treasury, VICTORIA GRUPA

Dalibor smatra da je za uspešan Controlling neophodno sledeće: timski rad, fokus i fleksibilnost.

 

11. Nenad Kovačević, CFO, TETRA PAK

Nenad Kovačević govorio je o promenama. Bilo da se radi o controllingu ili privatnom životu, svaka promena zahteva učenje.

 

 Više detalja možete pronaći na mcb.rs