Srbija

ICV Srbija je deo ICV (Internationaler Controller Verein) sa sedištem u Gautingu, Minhen (Nemačka). ICV je profesionalno udruženje controllera i članovi su 100% praktičari.

 

ICV je osnovan 1975 godine, od strane CA (Controller Akademie). U početku, ICV je bio Nemačko udruženje controllera. Iz tog razloga, naziv je i na nemačkom (Internationaler Controller Verein) kao i dosta materijala na sajtu. Sa druge strane, u poslednjih 10 godina je došlo do nagle internacionalizacije ICV kao i nemačkog pristupa controllingu. ICV u ovom trenutku ima oko 8.000 članova iz 20 različitih zemalja. Članovi ICV se organizuju u WG-working group (radna grupa). Postoji oko 80-ak radnih grupa.

 

ICV je profesionalno udruženje controllera.  Pored samog naziva controller (kontroling, kontroler na srpskom) postoji i dosta sličnih naziva u Srbiji: controlleri, šefovi controllinga, plan i analiza, reporting, ekonomika, performance management, izveštavanje, analitika, budžetiranje, sales controlling, CAPEX/OPEX controlling, IT controlling, obračun cene koštanja, factory controlleri, management accounting...

 

ICV Srbija je osnovan 30 sep 2011. Predsednik ICV Srbija je Bojan Šćepanović, direktor MCB-Menadžment Centar Beograd. ICV Srbija ima 224 člana i mi smo najveća grupa controllera izvan Nemačke.

Članovi

Arbeitskreisleiter

Bojan Šćepanović
011 3047 126
office{bei}mcb.rs

Najave